arrow_drop_up arrow_drop_down

EMOTIONELE REMEDIËRING (ER) OP SCHOLEN, INTERNATEN, VOORZIENINGEN 

2-daagse

Lut Celie

  • Integratief Psychotherapeut,
  • verliestherapeut,
  • trainingsdocent.

start op

Dinsdag

17-04-'20

09:30

Emotioneel belastende situaties waarbij gevoelens worden opgekropt tonen zich, vaak jaren later, in moeilijk en extreem ‘onhandelbaar’ gedrag en handelingen.

Kinderen ontploffen, doen woede aanvallen, worden overbeweeglijk, kruipen eenzaam in een hoekje, worden moe (overbelast lichaam), krijgen hoofdpijn, zetten muren voor zich en dragen maskers. Hun schoolpunten gaan fel (vaak tijdelijk) naar beneden.

De ER methode is een ervaringsgerichte methode die ervoor zorgt dat elk kind, elke jongere kan leren om een opgekropte, ontaarde emotie, om te zetten in een constructieve taal. Dit voorkomt agressie, woede uitbarstingen en/of moeilijk gedrag.

 

Naast binnenremediëring bouwt de Bleekweide ook gevoelsplekken op scholen, internaten, voorzieningen ea. Gevoelsplekken zijn tastbare, afgebakende plekken waar een bepaalde emotie en de daarmee gepaard gaande gedragsuitingen er op een constructieve manier mag zijn. We ervaren dit project als vernieuwend omdat het aanreiken van vaardigheden en nieuwe mogelijkheden om adequaat om te gaan met opgekropte emoties zorgt voor een dalende agressie. ER wordt aangeboden als jaartraject (12-stappenplan, op maat van de school).

Dit preventieproject werd wetenschappelijk onderzocht aan de faculteit psychologische en pedagogische Wetenschappen UGent. Vakgroep: Orthopedagogiek. Academiejaar: 2016-2017

Promotor: Prof. Dr. Geert Van Hove. Geassocieerde masterproef: Lisa De Palmenaer en Lut Celie

Titel: gevoelsplekken maken: methode voor emotionele remediëring. Een actieonderzoek.

Deze 2-daagse wordt ervaringsgericht gebracht met bijhorende resultaten van het onderzoek en beeldmateriaal.


Data

21 & 28 januari 2020 VOLZET

17 & 18 april 2020

Prijs

229.90,-

Uur

Van 09u30 tot 16u30

Locatie

Groot-Begijnhof 16 A 9040 Sint-Amandsberg (Gent)

Inschrijven

Via mail: lutcelie@bleekweide.be

Onderwerp: Tweedaagse Emotionele Remediëring – mei 2019

Bijkomende praktische info / voorwaarden.

Het is noodzakelijk je in te schrijven voor elke training / sessie die je wenst te volgen via mail aan lutcelie@bleekweide.be met vermelding van de Code van de opleiding alsook alle gegevens van de deelnemer en facturatiegegevens.

Zodra wij jouw inschrijving ontvangen; krijg je van ons een bevestigingsmail. De factuur wordt opgemaakt op het door jouw opgegeven facturatieadres. We vragen de deelnemersprijs te betalen op het, zoals op de factuur vermeld, rekeningnummer van Ludumare: IBAN: BE73 7330 4707 7160

Je inschrijving en betaling gelden als definitieve inschrijving.

Uren:

De uren staan voor elke training / sessie vermeld bij de praktische info.

Lunch:

Om de deelnemerskost zo laag mogelijk te houden, zit de lunch niet in de deelnemersprijs verrekend. U kan dan uw lunchpakket meebrengen of in de buurt een snack aankopen.

Annulatie:

Wanneer een training / sessie om de een of andere reden (ziekte lesgever of niet genoeg deelnemers) geannuleerd wordt, wordt u hiervan zo snel mogelijk per mail of telefonisch op de hoogte gebracht. Het cursusgeld wordt u dan integraal teruggestort.

Wanneer je onverwacht niet kan deelnemen aan een vorming, betaal je tot 14 dagen voor de vorming € 10,00 administratiekost. Indien je later dan 14 dagen voor de vorming annuleert, kan je een andere persoon in jouw plaats laten deelnemen..

BLEEKWEIDE

Groot-Begijnhof 16 A

9040 Sint-Amandsberg (Gent)

BE 0809 157 172


aanmeldingen@bleekweide.be

info@bleekweide.be


woensdag en vrijdag telkens van 10U-13U

09 229 36 42

© Bleekweide

webdesign Finesa