arrow_drop_up arrow_drop_down

BLEEKWEIDE TEAM

Gwendolyn Van Cauwelaert

Gwendolyn Van Cauwelaert

"Ik ben Gwendolyn. Ik ben opgeleid als klinisch psychologe en integratief psychotherapeut. Mijn naam betekent de witte kring of de maangodin. De maangodin reilt en zeilt in de gevoelswereld.

What's in a name? Laat de zingeving in mijn leven op professioneel vlak nu net dat zijn. Ik ben gepassioneerd om bij mensen die vonk aan te wakkeren die hen weer doen ontbranden. En nee, dat is dan niet mijn werk & verdienste maar wel dat van de mens die voor mij zit. 

Een mooie metafoor die bij mij past is dat ik een vroedvrouw ben. Een vroedvrouw die de weg helpt vrijmaken voor een mens die bedolven zit onder zijn puin. En pijn, verdriet, angst, boosheid en onmacht horen daar ook bij. Ik geloof heel erg in de parel die in elke mens schuilt. En opnieuw kan geboren worden. Door met klei, beelden, symbolisch materiaal, visualisaties te werken, wordt het hier en nu hanteerbaar. De relatie waar je inzit, de worsteling met je ouders, de frustratie in contact met je kinderen.

Ik werk niet thema-gericht wel mens- en verhaalgericht.

Anno 2017 zie ik veel mensen worstelen met hun ‘energiepeil’.

Dat betekent voor mij: het is belangrijk dat ze hun lichaam als taal gebruiken. En kijken wat dat nodig heeft. Waar de behoeften liggen. En soms betekent dat weer van nul beginnen. Want de voeling verliezen met je behoeftes betekent vaak de voeling verliezen met je richting voor het hier & nu én de toekomst. En laat dat nu net zijn wat ik graag en vaak zie stromen. Omdat dat het resultaat is van "in beweging" te komen. Net als de maan, die fasen van wassend zijn, afwisselt met fasen van rust en herstel. Dat is een link die veel mensen kwijt speelden ergens onderweg. En het is fijn om opnieuw met hen naar dat natuurlijke ritme op zoek te gaan. Wees welkom.”

BLEEKWEIDE

Groot-Begijnhof 16 A

9040 Sint-Amandsberg (Gent)

BE 0809 157 172


aanmeldingen@bleekweide.be

info@bleekweide.be


woensdag en vrijdag telkens van 10U-13U

09 229 36 42

© Bleekweide