arrow_drop_up arrow_drop_down

BLEEKWEIDE TEAM

Marijke Libert

Marijke Libert

Ik ben gepokt en gemazeld in de journalistiek, schreef voor De Morgen, De Standaard, Knack, Humo, Vrij Nederland, De Correspondent. In mijn human interest reportages kon ik de schrijver in mij loslaten. Vanuit mijn interviews ontwikkelde ik de voorbije twintig jaar een expertise: het empathisch interviewmodel.

In 2001 verscheen mijn eerste roman, ‘Sterk Water’. Intussen gaf ik drie literaire werken uit bij respectievelijk Meulenhoff, Cossée en De Bezige Bij. Mijn non-fictie boeken verschenen bij oa. Van Halewyck, Lannoo en Manteau.

In het najaar van 2017 maakte ik een herschikking van mijn professionele leven. Boeken schrijven kreeg voorrang. De journalistiek werd afgerond. Interviewen evolueerde naar coaching. 

Over de methodiek van het empathisch interview gaf ik opleidingen in Vlaanderen en Nederland. Bij De Persgroep mocht ik jarenlang talentvolle journalisten-schrijvers begeleiden. Ook buiten de mediawereld ontstond interesse voor mijn coaching aanpak. Dit najaar startte ik een praktijk voor een breed publiek.

Mijn integratieve model CC Empathisch Coachen is een samenvloeiing van gespreks- en luistertechniek, expertise en psychologie. De ontmoeting tussen coach en cliënt staat centraal. Ongeveinsde interesse is primordiaal. Wie zich veilig en comfortabel voelt, maar vooral écht begrepen, krijgt zijn doelen sneller helder én kan gerichter en in vertrouwen tot de uitvoering ervan overgaan. CC Empathish Coachen zoekt het tussen hoofd en hart, tussen mentaal werken en betrokken samen (CC: CoachClient) een resultaatsgericht groeiproces aangaan.

Mijn cliënten zijn talentvolle, creatieve durvers die even vastlopen in hun mogelijkheden en projecten (keuzestress) of die het gewoon even niet meer zien zitten (vervaging hoofd- en bijzaken). Ik ga met hen kijken naar het ‘nu’ en naar de triggers die hun daadkracht belemmeren. Samen zoeken we naar verfijning en naar de échte objectieven die de cliënt steeds duidelijker leert te omschrijven en in gerichte actie om te zetten.

BLEEKWEIDE

Groot-Begijnhof 16 A

9040 Sint-Amandsberg (Gent)

BE 0809 157 172


aanmeldingen@bleekweide.be

info@bleekweide.be


woensdag en vrijdag telkens van 10U-13U

09 229 36 42

© Bleekweide