arrow_drop_up arrow_drop_down

BLEEKWEIDE 

Individuele therapie

Anders kijken en luisteren naar kinderen, jongeren en volwassenen

Bij De Bleekweide gaat de begeleider in oprechte (harts)verbinding met de cliënt. Vanuit actief luisteren, vanuit know how én expertise wordt iets actief in beweging gezet. De cliënt leert aan om vanuit eigen kracht te helen en te herstellen. Bij de Bleekweide gelooft men erin dat die kracht in elke mens, elk kind, elke jongere en volwassene huist.

Mensen komen vaak in een gewoontegedrag terecht, dat bepaald is door ‘de grond’, het basisnest. Maar, in het leven staat elk individu steeds weer voor nieuwe uitdagingen, voor moeilijke momenten én krijgt hij te maken met verlieservaringen. Het gewoontegedrag helpt dan zelden. Toch kan men vanuit eigen kracht - en op bepaalde piekmomenten mét begeleiding - leren zichzelf te worden. Volwassenen, kinderen en jongeren hebben vaardigheden en talenten die ze daartoe kunnen aanspreken.

De individuele therapie bij de Bleekweide is een heel actief gebeuren. Er wordt niet vertrokken vanuit de alwetende positie, maar vanuit ‘echte connectie’. Leren kracht ontwikkelen, helen en weerbaarheid opbouwen, vertrekt vanuit die verbindende relatie cliënt-begeleider.
Als je als kind moet leren omgaan met iets in je waar je nog geen controle over hebt, dan heb je het heel moeilijk. Dan iemand vinden die ziet wat voor een mooi persoontje je bent en die je kan doen geloven in jezelf is het mooiste cadeau dat je je kind dan kan wensen.

Die persoon vonden we in de bleekweide. Bedankt Leen.

Nathalie De Caluwe

Het Bleekweide team

De visie van De Bleekweide inspireert en werkt aanstekelijk. Op de site van De Bleekweide in Het Begijnhof van Sint-Amandsberg werkt een team van zelfstandige psychologen, orthopedagogen, verliescounselors, integratieve psychotherapeuten, een coach, een arts, een jurist-bemiddelaar. Vanuit dat gedragen Bleekweide-gedachtengoed begeleiden ze kinderen, jongeren en volwassenen.

BLEEKWEIDE

Groot-Begijnhof 16 A

9040 Sint-Amandsberg (Gent)

BE 0809 157 172


aanmeldingen@bleekweide.be

info@bleekweide.be


woensdag en vrijdag telkens van 10U-13U

09 229 36 42

© Bleekweide