arrow_drop_up arrow_drop_down

BLEEKWEIDE TEAM

Tineke Van Eetvelde

Tineke Van Eetvelde

Ik ben Tineke Van Eetvelde. In 2005 studeerde ik af als klinisch psychologe aan de UGent. Tijdens deze opleiding merkte ik al snel dat ik in de eerste plaats wil kijken naar de persoon als geheel, met volle respect voor diens unieke eigenheid en levensverhaal en los van diagnoses of labels. 


 Ik begeleid kinderen, jongeren en volwassenen in hun proces. 


In de begeleiding vind ik het belangrijk dat mensen zelf, stap voor stap, tot innerlijke wijsheid kunnen komen. Dit doe ik door op een warme en spontane manier met iemand in verbinding te gaan en dicht bij hun binnenwereld (gevoelens, gedachten en gewaarwordingen in het lichaam) te blijven. Met alle pijn, verdriet, angst en kwaadheid die hierbij kunnen horen. 

Ik ontrafel samen met jou (oude) patronen of mechanismen die je kunnen vastzetten in je eigen leven en/of in contact met anderen. 

Het mooiste in mijn werk vind ik de ervaring dat élke mens kan groeien, op zijn of haar manier, tot een krachtiger en authentieker ik, en het bevrijdend gevoel dat hiermee gepaard gaat. 


Dit ondervond ik zelf aan de lijve tijdens mijn opleiding in de Bleekweide tot rouw- en verliescounselor. Hier leerde ik om met kinderen en jongeren en hun context op weg te gaan rond verschillende thema’s: 


  • rouw na het verlies van een dierbare;
  • omgaan met de pijn van een scheiding;
  • verlies van zelfvertrouwen of identiteit (wie ben ik in wezen?);
  • zelfdodingsgedachten;
  • krachtontwikkeling en groei- en bewustzijnsprocessen...

In de veilige context van de begeleiding mag je bij mij als kind, jongere of volwassene ervaren dat alles wat er vanbinnen leeft, mag zijn zoals het is, ook al doet het pijn of is het verwarrend. Veruiterlijken wat vanbinnen zit, niet enkel door te praten, maar ook door op een symbolische of creatieve manier aan de slag te gaan. In jouw eigen vorm, passend bij wie jij bent.

BLEEKWEIDE

Groot-Begijnhof 16 A

9040 Sint-Amandsberg (Gent)

BE 0809 157 172


aanmeldingen@bleekweide.be

info@bleekweide.be


woensdag en vrijdag telkens van 10U-13U

09 229 36 42

© Bleekweide